Haar en uiterlijk: pruiken, toupetten en haarwerken

Gepost op

Haar

Wat de meeste mensen echt belangrijk vinden aan hun uiterlijk is hun haar. Zowel mannen als vrouwen gaan graag fatsoenlijk gekapt door het leven. Om een goede eerste indruk te maken moeten de haren fris gewassen en goed geknipt te zijn. Vooral vrouwen hebben iets meer aandacht voor hun haar. Stylen, verven en een regelmatige knipbeurt geeft een vrouw zelfvertrouwen. Het is heel vervelend wanneer dit door bepaalde omstandigheden niet kan. Kale plekken en dunner wordend haar wordt dan ook als heel onaangenaam ervaren door de meeste vrouwen. Een man kan zich nog wel vinden in een kalend wordende schedel, maar voor vrouwen is het not done!


Het verliezen van haren

Er zijn een aantal oorzaken, die er voor kunnen zorgen dat u ongewild haar verliest. Heeft u een chemokuur ondergaan tijdens de behandeling van kanker, dan kan al het haar uitgevallen zijn. Het duurt best een poos voordat het haar weer verschijnen en zoals weleer groeit. In deze periode kan het prettig zijn om een pruik te dragen. Pruiken zijn er in vele kleuren en modellen. Er is vast een model en kleur te vinden die bij uw eigen haarlook past.  Het erfelijk verliezen van haar kan vervelend zijn voor zowel man als vrouw. In bepaalde familie's zie je soms dat alle mannen kalende worden na hu dertigste jaar. Vervelend wanneer dit in uw familie voorkomt. Een goed passende pruik of haarstukje kan een mens weer helemaal het gevoel geven er weer bij te horen. Alopecia areata is een ziekte aan de hoofdhuid die een pleksgewijze kaalheid laat zien. Er zijn pruiken te koop die bij deze kaalheid goede diensten kunnen bewijzen. 


Pruiken zijn een goede oplossing

Het dragen van een pruik kan een goede oplossing zijn wanneer u dun haar heeft. Iedereen zou wel een weelderige haardos met veel krullen of slagen in het haar willen. Een pruik kan voor velen een uitkomst zijn. Een haarstuk kan u weer zekerheid en zelfvertrouwen geven. Een goed passende pruik moet optimaal draagcomfort bieden en eruit zien alsof het uw echte haar is.


Er weer goed uitzien

Kaalheid die ontstaan is door een ziekte of het volgen van een chemokuur kan vaak alleen maar worden opgelost met een haarwerk. Een haarstuk zoals een toupet zal meer voldoen wanneer er enkele kale plekken aanwezig zijn. Pruiken kunnen gemaakt zijn van synthetisch materiaal of van echt haar. Aziatisch of Europees haar. Machinaal- of met de hand geknoopt haar. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden als het op haarwerken komt. Kijk bijvoorbeeld op Dohmen Hair


Delen